четвер, 11 жовтня 2012 р.

Семінар директорів "Управління школою"

У Любельській  ЗОШ 11 жовтня 2012 року відбувся семінар директорів середніх шкіл району.
О 8 год.30 хв. учасники семінару виїхали з відділу освіти в напрямі Любелі. З початком поїздки  цікавим гідом-екскурсоводом стала для учасників семінару вчитель географії Любельської ЗОШ Кріп Оксана Іванівна. Розповіді в дорозі про Любелю,  будівництво шахти в цих місцях  були цікавими та інформативними. І ось перша зупинка-старовинна церква Успіння Богородиці та спільна молитва на добрі справи. Настоятель церкви також розповів про древню історію цієї духовної обителі. З вдячністю за такий початок  зустрічі всі  вирушили до Любелі. По дорозі гостинні господарі- адміністрація школи, батьківський комітет та місцеві бізнесмени запросили оглянути місцеві стави, які  відомі доброю  риболовлею та місцями для відпочинку. Огляд та знайомство з цим господарством розширило  знання про цей край та людей, що живуть і працюють тут.

І ось школа  в селі Любеля та робота за програмою затвердженою відділом освіти. Директор ІМЦО Надія Григорівна Якимець  виголошує вступне слово про мету і завдання семінару, знайомить з методичними рекомендаціями з питань управління школою  Директор школи Галина Василівна Тижник розповіла про школу та план роботи семінару. У виконанні вчителів школи звучить "Пісня про Любелю"  автором слів якої є директор  школи Г. Тижник. Оплески присутніх, та ще дві пісні від старшокласників і далі відвідування  уроків вчителів Любельської школи:
  1. Читання, 4 клас-Гладиш М.Г.
  2. Математика, 5 клас - Скрипка О.Д.
  3. Біологія, 7 клас- Терех З.М.
  4. Англійська мова, 9 клас - Кочут Н.М.
  5. Українська мова, 10 клас- Луцик Г.І.
  6. Історія "УПА-армія нескорених", 11 клас- Дацик М.В.
Після уроків за круглим столом відбулося їх обговорення. Присутні відзначили високий рівень підготовки та   творчий рівень проведення уроків.  Продовжили роботу знайомлячись з презентацією про школу яку провела директор Тижник Г.В. Цікавими та змістовними були теж презентації вчителя О.Кріп, яка стала призером конкурсу "вчитель року 2011" та портфоліо  вчителя початкових класів О. Заболоцької. Методист відділу освіти О.О. Боровець,родом з цих місць і  колишній учень школи, дав схвальну оцінку роботи школи та висловив свої думки з питань управління школою.   
В роботі семінару прийняв участь В.о. керівника відділу освіти Тимощук І.В. Він зупинився на головних питаннях роботи шкіл та відділу освіти, наголосив на забезпечення підготовки шкіл до опалювального сезону та інших важливих питаннях. 
На завершення школа підготувала і провела творчий звіт художньої самодіяльності учнів, вчителів та випускників який неодноразово оцінювали оплесками присутні.
Усі присутні  поверталися додому з переконанням що семінар підготовлений відділом освіти та школою с. Любеля був цікавим продуктивним та потрібним. 

1 коментар: